Persberichten

 

Imec organiseert belangrijke internationale conferentie rond zonnecellen
03/4/2012

Leuven (België), 3 April 2012 – Deze week verzamelt de top van de zonnecel onderzoekswereld in Leuven voor de tweede editie van de Internationale Conferentie rond Siliciumzonnecellen, een belangrijke wetenschappelijke conferentie rond nieuwe technologieën voor silicium zonnecellen. Het onderzoekscentrum imec, met een langdurige traditie in zonnecelonderzoek, is gastheer van deze tweede editie.

De zonnecelmarkt is de voorbije 10 jaar enorm gegroeid en heeft vandaag een jaarlijkse omzet van 35 miljard euro . Het overgrote deel van de zonnecellen die tegenwoordig geproduceerd en geïnstalleerd worden zijn zonnecellen op basis van kristallijn silicium. Naar verwachting zullen ook de komende jaren kristallijn siliciumzonnecellen het grootste marktaandeel behouden. Om de efficiëntie van dit soort zonnecellen te verhogen, hun kost te verlagen, en de duurzaamheid van de technologie te verbeteren is verder onderzoek in dit domein nodig.

Na het succes van de eerste editie van de conferentie in 2011 in Freiburg (Duitsland), zal deze tweede editie in Leuven opnieuw focussen op wetenschap en technologie van geavanceerde kristallijn siliciumzonnecellen en zonnecelmodules. Een internationaal comité met bekende wetenschappers uit bedrijven en onderzoeksinstellingen heeft op basis van de ingezonden resultaten een hoogwaardig wetenschappelijk programma samengesteld met presentaties van vooraanstaande onderzoeksinstellingen, universiteiten en bedrijven uit de zonnecelsector.

Jef Poortmans, voorzitter van de conferentie en directeur van imec’s zonnecelactiviteiten: “Alleen door de combinatie van een grondig wetenschappelijk inzicht en toegepast onderzoek kunnen we verder vooruitgang boeken in kristallijn siliciumzonnecellen. Interactie tussen de verschillende spelers is dus essentieel, en dat is wat deze conferentie doet: de beste wetenschappers uit het veld samen brengen met onderzoeksactoren uit de industrie. Imec gelooft in de verdere groei van de zonnecelsector, en wil hieraan bijdragen als gastheer van deze conferentie”.

---einde---

Over imec
Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec’s internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.
Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt ongeveer 2.000 medewerkers waarvan meer dan 600 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2011 bedroeg imec's budget (P&L) ongeveer 300 miljoen euro. Meer informatie kan je vinden op www.imec.be

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics (Shangai) Co. Ltd.) en imec India (Imec India Private Limited).

Contact:
Hanne Degans
External Communications Officer
T: +32 16 28 17 69
Mobile: +32 486 065 175
Hanne.Degans@imec.beTerug naar overzicht