Imec news

Archive 2008

Televic en IMEC bundelen expertise voor ultramoderne digitale draadloze conferentiesystemen

26/03/2008

Televic brengt een ultramodern digitaal draadloos conferentiesysteem op de markt en deed daarbij een beroep op de draadloze communicatie expertise van IMEC. Het systeem koppelt betrouwbare draadloze communicatie aan gebruikersgemak en aan de laatste snufjes qua conferentiefuncties, zoals simultaanvertaling en een systeem om te stemmen.

Televic is een KMO die hoogkwalitatieve producten ontwikkelt voor audio-, multimedia- en communicatiedoeleinden. Het Izegemse bedrijf introduceerde zijn nieuwe product Confidea op ’s werelds grootste evenementen- en communicatietechnologiebeurs Prolight en Sound in Frankfurt. Het Confidea systeem is het meest robuuste draadloze conferentiesysteem op de markt. Het dankt zijn hoge robuustheid aan intelligente spectrum management algoritmen die samen met IMEC werden ontwikkeld. Die zorgen ervoor dat het systeem zich onmiddellijk aanpast wanneer de spectrale omstandigheden veranderen. Hierdoor kan het systeem probleemloos werken in omgevingen waar wireless LAN, bluetooth en andere draadloze systemen eveneens actief zijn. 

 IMEC heeft zijn kennis in vooruitstrevende draadloze communicatie ingezet bij de haalbaarheidsstudie om de meest geschikte draadloze communicatietechnologie voor Confidea te selecteren. De samenwerking, verricht met steun van het Vlaamse Gewest (IWT-Vlaanderen), omvatte ook de opleiding door IMEC van ingenieurs van Televic en het gebruik van IMEC-meetapparatuur om de draadloze communicatietechnologie te testen.

"Dankzij de haalbaarheidsstudie die Televic in samenwerking met IMEC heeft uitgevoerd, zijn we erin geslaagd om op heel korte termijn de nodige kennisopbouw rond draadloze technologie in Televic te realiseren. Dit heeft een succesvolle productontwikkeling en korte time-to-market tot gevolg gehad. Televic’s jarenlange ervaring in digitale conferentiesystemen, gecombineerd met IMEC’s draadloze communicatie expertise, heeft Televic in staat gesteld een uiterst betrouwbaar en robuust draadloos conferentiesysteem in de markt te zetten", zegt ir. John Gesquiere, business unit manager bij Televic.

Volgens Herman Maes, directeur industrialisatie en innovatie bij IMEC past de samenwerking met Televic binnen de doelstellingen om IMEC-knowhow te verspreiden in Vlaanderen en zo de Vlaamse bedrijven te ondersteunen. "Innovatie helpen brengen in de Vlaamse industrie is een belangrijk aspect van IMEC’s missie. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe expertise van IMEC kan gebruikt worden bij de ontwikkeling van nieuwe, geavanceerde producten."

IMEC en Televic werkten in het verleden al verscheidene keren samen bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo was er de succesvolle samenwerking bij de ontwikkeling van Televic’s multimediataallabo. IMEC leverde hiervoor een realtime MPEG-4-videocodec om de vertraging te minimaliseren die ontstaat door compressie, doorsturen en decompressie van informatie. In 2005 werd deze MPEG-4-codec aangepast voor de volgende generatie van Televic’s multimediaproducten.

For more information:

Hanne Degans
Persverantwoordelijke IMEC
E-mail: Hanne.Degans@imec.be
Tel: 016 28 17 69

 Back to overview