Imec news

Archive 2008

AMI Semiconductor en IMEC bundelen krachten in ontwikkeling van nieuwe generatie Smart Power Technologie├źn

28/01/2008

Het Amerikaanse AMI Semiconductor (AMIS), een belangrijke chipfabrikant met Europese hoofdzetel in Oudenaarde, en het Leuvense nano-elektronicaonderzoekscentrum IMEC zetten hun handtekening onder een tweejarig samenwerkingsproject. Binnen dit project zullen AMIS en IMEC samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe generatie Smart Power technologieën.

Smart Power technologie integreert  functies voor het schakelen van grote vermogens in steeds kleinere chips, en wordt vooral gebruikt voor toepassingen in de automobiel-, industriële- en communicatie-sector. Het AMIS Smart Power Team uit Oudenaarde zal samenwerken met IMEC-onderzoekers aan de ontwikkeling van het I4T Smart Power Technologieplatform, de vierde generatie Smart Power Technologie van AMIS, die  zal toelaten vermogenschakelingen te combineren met complexe digitale processoren in nog kleinere chips.

AMIS heeft in het verleden al verschillende keren samengewerkt met IMEC bij de ontwikkeling van  technologieën. Deze nieuwe samenwerking gaat echter een stap verder  omdat voor het eerst een deel van de vooruitstrevende AMIS technologie-ontwikkeling gezamenlijk zal gebeuren  door AMIS en IMEC ingenieurs in IMEC’s onderzoeksruimte in Leuven.

Volgens Christine King, CEO van AMIS, is IMEC de juiste partner in het AMIS Smart Power ontwikkelingsprogramma en dit door zijn vooruitstrevende 200mm stofvrije infrastructuur (cleanroom), zijn uitmuntende onderzoekscapaciteiten en zijn strategische samenwerkingsvormen met industriële partners. Een belangrijk bijkomend voordeel is de geografische ligging van IMEC in Leuven, namelijk in de nabijheid van AMIS’ Europese hoofdzetel in Oudenaarde.

Gilbert Declerck, CEO van IMEC, is verheugd met deze samenwerking omdat deze de ontwikkelingsactiviteiten van AMIS in Vlaanderen versterkt. Het nieuwe project past bovendien binnen IMEC’s CMORE-programma, dat technologieën ontwikkelt om de functionaliteit in chips te verhogen (systemen-op-chip, SoC). Binnen dit CMORE-programma wordt ondermeer onderzoek verricht naar de ontwikkeling van geïntegreerde MEMS (micro-elektromechanische systemen), dunne-film beschermkappen voor MEMS componenten en photonica.

For more information:

Katrien Marent
Corporate Communication Manager IMEC
E-mail: Katrien.Marent@imec.be
Tel: 016 28 18 80

AMIS U.S.
Tamera Drake
AMI Semiconductor
Tel: 208.234.6890
E-mail: tamera_drake@amis.com

Susan Cain
Cain Communications
Tel: 503.538.2747
E-mail: scain@caincom.com

AMIS Europa
Simon Flatt or Nicky Wheaton
Pinnacle Marketing
Tel: +44.20.8869.9229Back to overview