Imec news

Archive 2005

ICT reuzen verzamelen in Leuven

19/10/2005

Naar jaarlijkse gewoonte haalt IMEC, het Leuvens onderzoekscentrum voor nanotechnologie en nano-elektronica, de wereldleiders in de micro-elektronica-industrie naar ons land. Tijdens het driedaags onderzoeks- en industrieforum ARRM praten ze over de evoluties in de halfgeleiderindustrie. Voor het eerst wordt ook een volledige sessie gewijd aan getuigenissen van Vlaamse bedrijven. Een bewijs van de internationale erkenning van IMEC is de aankondiging van een leidinggevende kernpartner voor het onderzoeksplatform naar chipprocestechnologie.

Intel, Texas Instruments, Samsung en IBM, maar ook Alcatel Bell, Niko en Umicore zijn maar enkele van de vele grote namen die van 18 tot 20 oktober op het appel verschijnen in de Brabanthal in Leuven. Gedurende drie dagen geven ze een uniek overzicht van de trends en uitdagingen in de halfgeleiderindustrie. Niet alleen de processen voor het ontwerpen en maken van computerchips worden onder de loep genomen, maar ook bijvoorbeeld de wereld van de draadloze communicatie en hernieuwbare energie. Tijdens de sessies krijgen de aanwezigen een mix van industriële sprekers, met daaraan gekoppeld de meest recente onderzoeksresultaten op IMEC.

Bijna 200 inschrijvingen van over de hele wereld bewijzen het internationale belang van de ARRM conferentie. Het toont nogmaals dat Vlaanderen een aantrekkingspool is voor onderzoek en ontwikkeling van geavanceerde technologieën. Vlaamse sprekers komen dan ook ruimschoots aan bod en hebben daarenboven een exclusieve ‘open innovatie’ sessie op donderdagnamiddag. Daarin geven ze aan de hand van enkele succesverhalen een overzicht van de mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven om op de internationale carrousel mee te draaien.

Als kers op de taart kondigt IMEC een nieuwe leidinggevende partner aan voor het onderzoeksplatform naar chipprocessen met dimensies van 45 nanometer en kleiner. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is de grootste chip-‘bakker’ (foundry) ter wereld. Als achtste ‘kernpartner’ vervoegt de Aziatische reus het lijstje met Infineon, Intel, Matsushita/Panasonic, Philips, Samsung, STMicroelectronics en Texas Instruments.

Volledig programma op www.arrm.be

For more information:

Katrien Marent
Corporate Communication Manager IMEC
E-mail: Katrien.Marent@imec.be
Tel: 016 28 18 80Back to overview